top of page
Jackies Frisörsalong Professionell hårklippning, färg, slingor, toning, extensions, rakpermanent. Fjällgatan 30, Masthugget, Linné, Göteborg

JACKIES

SALONG

Slingor & hårfärgningsmetoder

jackiessalong.com

Din frisör i Masthugget - Linné

031-126121

Det finns flera olika sätt att bleka- och färgbehandla håret på. Här på Jackies Salong erbjuder vi helfärgning, toning, balayage, ombré, folieslingor och heta slingor. Läs mer om vad de olika metoderna innebär längre ner på sidan. 

 

På Jackies Salong börjar varje hårbehandling med en kort konsultation för att ta reda på ditt hårs förutsättningar och på vad du vill uppnå med dina slingor eller hårfärg.För att få fram just den färg eller ton som är perfekt för dig går det att kombinera flera metoder

Heta slingor på Jackies Salong, Din Frisör i Masthugget - Linné, Göteborg.

Folieslingor

Vad är Folieslingor?

Folieslingor ger fina, markerade slingor i flera nyanser. Håret delas upp i individuella slingor som bleks eller färgas i olika nyanser från hårfästet och utåt och som sedan viks in i folie.

Extra ljusa och markerade slingor

Folien separerar hårslingorna men gör även att man kan åstadkomma extra ljusa slingor då metallfolien har en värmeledande effekt. Folieslingor rekommenderas om du vill få riktigt tunna, fina och extra ljusa slingor från hårfästet och ut till topparna.

Folieslingor på Jackies Salong, Din Frisör i Masthugget - Linné, Göteborg.

Heta slingor

Vad är Heta slingor?

Heta slingor är den äldsta av de olika metoderna för att göra slingor. Metoden innebär att en gummihätta med hål i träs på hjässan. Frisören drar sedan ut hårslingor ur hålen med en slingnål. Slingorna bleks eller färgas i en och och samma färg och därefter värms slingorna med en värmetork.

 

Det finns flera varianter på gummihättor med hål i flera olika storlekar.

 

Jämnt fördelade slingor

Heta slingor passar dig som vill ha en jämn fördelning av slingorna i håret. En annan fördel är att den tättslutande gummihättan gör att infärgningen av slingorna kommer väldigt nära hårfästet.

Fungerar bäst på kort hår

Heta slingor fungerar bäst på en kortare hårlängd.

Ombré på Jackies Salong, Din Frisör i Masthugget - Linné, Göteborg.

Ombré

Vad är Ombré?

Ombré innebär att ett parti av ditt hår, vanligtvis en fjärdedel eller från öronhöjd och ut mot topparna, färgas eller bleks i en annan färg än resten av håret. 

 

Effektfull färgning

Håret kan färgas gradvis för en diffus färgövergång eller etappvis för en tydligare färgövergång. Ombré är perfekt för dig som vill ha en effektfull färgning av ditt hår.

Balayage på Jackies Salong, Din Frisör i Masthugget - Linné, Göteborg.

Balayage

Är du ute efter naturliga slingor som smälter in i det egna hårets färgskiftningar så är Balayage alternativet för dig.

 

Vad är Balayage?

Balayage går ut på att de slingor av håret som man vill lyfta fram målas med pensel. Färgen eller blekmedlet målas på längderna och topparna, medan hårfästet oftast lämnas orört.

 

Naturligt resultat

Balayage ger ett mycket naturligt resultat eftersom färgskiftningarna blir mjukare än med andra sling- och färgmetoder.

Jämnar ut och döljer utväxten

Balayage är perfekt om du vill dölja och jämna ut en utväxt. Metoden är också väldigt bra för dig som vill lyfta fram och betona vissa partier i ditt ansikte. Ljusare färg drar blickarna till sig medan mörkare färg ramar in.

Hårfärgning på Jackies Salong, Din Frisör i Masthugget - Linné, Göteborg.

Hårfärgning

Vad är hårfärgning?

En hårfärgning ger en permanent hårfärg eftersom metoden färgar hela hårstrået.Du kan välja att färga hela håret eller en del av håret i så kallad Ombré.

Perfekt för att dölja sin egna hårfärg

Det är en perfekt metod för dig som vill ersätta dina egna pigment i håret med en färg du tycker om. Metoden är särskilt bra om du vill ha ett bestående resultat och t ex helt vill dölja din egna hårfärg.

Toning på Jackies Salong, Din Frisör i Masthugget - Linné, Göteborg.

Toning

Vad är Toning?

Toning är en hårfärgningsmetod där pigmentet endast färgar utsidan av hårstrået.

Perfekt för att fräscha upp sin naturliga hårfärg

Hårtoningen tillför en glansighet till håret och är perfekt för dig som vill fräscha upp din naturliga hårfärg. Det är också en bra metod för dig som vill, eller ofta gillar att, testa nya nyanser på din hårfärg.

Skonsam hårfärgning

Toning är en skonsam hårfärgningsmetod eftersom pigmentet bara fastnar på utsidan av håret. Toningen minskar därför i intensitet tvätt efter tvätt.

Ingen utväxt

Eftersom en hårtoning mattas av jämnt över hela håret får du inga skarpa färgskillnader i hårfästet när håret växer.

Frisör Jackies Salong, Fjällgatan 30, Masthugget, Linné, Göteborg.

VÄLKOMNA!

jackiessalong.com

Din frisör i Masthugget - Linné, Göteborg

031-126121

bottom of page